24 Αυγ 2013

Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης Κ.Α.Σ.Τ.Ρ.Ι 2013 & Ανθρώπων Έργα

 Καβάλα, Βόλος, Σπάτα, Ηλιούπολη, Αθήνα, Φιλοθέη, Αγιά Παρασκευή.Μεγάλοι Οδηγοί και Στελέχη από όλη την Ελλάδα μαζευτήκαμε για μια κατασκήνωση κοινοτικής ανάπτυξης (Κ.Κ.Α) στην Πελοπόννησο, στο Καστρί Αρκαδίας. 56 Μεγάλοι Οδηγοί, 5 Ομάδες Ενδιαφέροντος (Ο.Ε): Λαογραφία, τοιχογραφία, μονοπάτι, παγκάκια - τοίχος και παιδιού - εφήβου.
Η ομάδα ενδιαφέροντος της Λαογραφίας είχε σκοπό να συλλέξει πληροφορίες για την ιστορία του χωριού και να δημιουργήσει ένα λεύκωμα που δόθηκε στο χωρίο. Η Ο.Ε τοιχογραφίας είχε σκοπό να ζωγραφίσει και να "μεταμορφώσει" τον τοίχο του δημοτικού σχολείου του Καστριού. Επίσης, στόχος της Ο.Ε μονοπατιού ήταν να καθαρίσει και να εξωραΐσει ένα μονοπάτι που ένωνε το Καστρί με το διπλανό χωριό την Μεσοράχη. Η Ο.Ε με τα παγκάκια και τον τοίχο είχε όπως μαρτυράει και το όνομα της να φροντίσει για την διατήρηση των παγκακίων και ενός τοίχου στην αρχή του χωρίου. Τέλος, η Ο.Ε παιδιού - εφήβου ψυχαγώγησε τα παιδιά του χωριού αλλά επίσης διοργάνωσε την γιορτή στο χωριό την τελευταία μέρα με τραγούδια όπως και με κουκλοθέατρο. Σε 7 ήμερες λειτούργησαν όλες οι Ομάδες Ενδιαφέροντος και πέτυχαν όλες τον σκοπό τους. Η συνεργασία με τους κατοίκους του χωριού ήταν υπεροχή, όπου μας βοήθησαν πολύ στο έργο μας. Στην συνέχεια , ακολούθησε η πανελλήνια κατασκήνωση 3ων ημερών στο Μαίναλο. Όλες οι κατασκηνώσεις που λειτούργησαν τις προηγούμενες 7 ημέρες μαζευτήκαμε για την πανελληνία συνάντηση (μαζί με Μεγάλους Οδηγούς της Πορτογαλίας και του Λιβάνου). 12 κατασκηνώσεις τώρα πια έγιναν 1 και περάσαμε τρεις μέρες γεμάτες δραστηριότητες και εργαστήρια, γνωριμίες και παιχνίδια.
Σίγουρα μια απίστευτη εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους Μεγάλους Οδηγούς που συμμετείχαν! στο " Ανθρώπων Έργα 2013 "

Ανταπόκριση 
Εβελίνα Γιαννακού 
















παραπομπές : 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου