3 Μαρ 2013

Οδηγοί στην Κοινωνία: Επίσκεψη σε Μουσεία


Η μέρα βροχερή σήμερα 3 Μαρτίου αλλά δεν μας πτόησε τίποτα !!!

313793_487967594597525_922576210_nΠρωί πρωί ξεκινήσαμε μία υπέροχη Βόλτα στη σύγχρονη ιστορία της πόλης μας μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις , ένα ταξίδι στην Αντιστασιακή εποχή της Ελλάδος αλλά και στις άγνωστες πτυχές της παλαιοντολογίας , ορυκτολογίας  αλλά και της παλαιολιθικής  περιόδου!!!
Πρώτος Σταθμός ήταν το Μουσείο – Πινακοθήκη Ζώγια , ή αλλιώς το Σπίτι με το Τριαντάφυλλο όπου Μεγάλοι Οδηγοί και Αρχηγείο περιηγήθηκαμε στο Σπίτι της ιδιαίτερης κυρίας του Βόλου Χρυσούλας Ζώγια , όπου υπό τον ήχο της  επιβλητικής  φωνής της  ξεναγηθήκαμε στο χώρο της . Μας συνεπήρε τόσο πολύ η ιστορία του σπιτιού και της ίδιας όπου δεν χορταίναμε να ακούμε για την Ζώγια και να ανακαλύπτουμε πτυχές της ζωής της αλλά και του Σπιτιού, να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Κο Κουτί Γιάννη για την βοήθεια στην ξενάγηση . Μετά από σχεδόν μιάμιση ώρα γυρισμάτων και φωτογράφησης πήραμε την απόφαση να αποχωριστούμε την Χρυσούλα Ζώγια και  να κατευθυνθούμε προς το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Όπου και εκεί είδαμε στιγμές από την αντιστασιακή κίνηση της πόλης μας αλλά και σημαντικά ιστορικά κειμήλια αλλά και κείμενα , που μας έκαναν να συγκινηθούμε.
535529_487967477930870_290228583_nΣτη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το Μουσείο Φυσικής ιστορίας ,όπου ο Υπεύθυνος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κος Βαξεβανόπουλος Μάρκος Γεωλόγος , μας ξενάγησε στους στην αίθουσα της γης όπου και μιλήσαμε για τα πετρώματα ,τα ορυκτά , τους μετεωρίτες αλλά κ για άλλα ενδιαφέροντα θέματα , στη συνέχεια στην αίθουσα της ζωής όπου μας εξήγησε πως γίνονται τα απολιθώματα ,ενώ είχαμε την ευκαιρία να αγγίξουμε και απολιθώματα ψαριών .Αμέσως μετά στον τελευταίο χώρο την αίθουσα του ανθρώπου, συζητήσαμε για την φυσική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους . Στο τέλος της ξενάγησής μας συζητήσαμε για το Οδηγοί στην Κοινωνία και το διαγωνιστικό μέρος και βγάλαμε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες .

Πληροφορίες

http://www.volosmuseum.gr/
http://www.doepap.gr/mouseia/museums

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου